Bütykös láb? Van rá megoldás!

A nőket érintő egyik leggyakoribb lábprobléma a bütyök, azonban azoknak sem kell lemondani a komfortos, divatos lábbelik viseletéről, akik ezzel a problémával küzdenek! A Leon egyes speciális kialakítású, női bőr papucsainak és szandáljainak oldala ugyanis olyan rugalmas anyagból készül, amely egyszerre hoz enyhülést, és biztosít kényelmes viseletet akár egész napra, a bütykös lábnak is!

A bütyköt, illetve bütykösséget aalpvetően a lábfej és a nagyujj csontjainak megváltozott csontos szerkezete okozza. Megelőzéshez és kezeléshez is egyaránt ajánlják szakemberek a gyógytornát, vagy ha már elviselhetetlen a bütyök okozta fájdalom, akkor operáció is szóba jöhet. Egy biztos: akinél kialakul, annak a cipő hordása és a járás is fájdalmassá válhat, ezért kardinális kérdés, hogy olyan lábbelit válasszunk, amelyben nem fáj lábunk, nem nyomódik folyamatosan az érintett rész.

A Leon 912-es, 913-as és 953-as modelljei is olyan speciális kialakítással rendelkeznek, melyek nemcsak elviselhetővé, hanem komfortossá is teszik a lábbeli viseletét. A papucsok és szandálok felső részének két oldalán, és legfelül is elasztikus textil betét található, melynek köszönhetően nagyon kényelmes viseletet biztosít, kisebb fokú lábdeformitással küzdők részére is.

További 3 tipp a bütyök okozta fájdalom csökkentésére:

  1. Használjunk gyulladáscsökkentő krémeket külsőleg, belsőleg pedig gyulladáscsökkentő gyógynövény teákat (pl. körömvirág, csalán, kamillatea). Segíthet továbbá az illóolajokból készített lábfürdő is: zsálya, rozmaring, borsmenta 5-5 csepp 2 liter vízhez adva. Pihentessük minél többet a bütykös lábat, amíg a fájdalom és a gyulladás fennáll.

  2. Mindenképpen szükséges tornáztatni, mozgatni a lábat! Kérjük nyugodtan szakember segítségét, egy olyan lábtorna összeállításában, amely az izmok megfelelő átmozgatásával segít helyreállítani a láb struktúráját, ezáltal megállítva az elváltozást okozó folyamatot.

  3. A legfontosabb: igyekezzünk megelőzni a bütyök kialakulását, válasszunk megfelelő lábbelit! A jó cipő ismérve, hogy illeszkedik a viselője lábformájához, nem szorítja össze a lábujjakat, és egyenletes súlyelosztást biztosít. Tökéletes választás lehet egy anatómiai kialakítású, komfortlábbeli, akár rugalmas textil betéttel rendelkező papucs vagy szandál is!

 

2019.10.26.

Vissza