Mozgásformák, melyek a lábnak is jót tesznek

Sokan azért hanyagolják a sportszerű testmozgást, mert nem szeretnék terhelni a már amúgy is fájós lábukat. Viszont jó ha mindenki tisztában van a ténnyel, hogy bizony vannak olyan, szakértők által is javasolt sportok, amelyeket nyugodtan lehet űzni fájós lábbal, sőt, kifejezetten jót is tesznek nekik! Lássuk, melyek ezek a mozgásformák!

Sportolás következtében erősödnek izmaink, és akár fogyhatunk is, aminek köszönhetően a lábunkat sem fogjuk terhelni annyira. Fontos tehát a rendszeres testmozgás bevezetése életünkbe, de mielőtt nekivágnánk az aktív mozgásnak, érdemes előtte konzultálni orvosunkkal.

A következő mozgásformákat bátran űzhetjük, akkor is, ha fájós lábakkal küzdünk:

Közepes vagy gyors tempójú séta

A legegyszerűbb mozgási forma, mindenki számára ajánlott, biztonságos és hatásos testmozgás, amit egyedül is elkezdhetünk. Természetesen egy anatómiailag jól kiképzett cipő elengedhetetlen a sétához, mert ha nem a megfelelő lábbeliben tesszük meg a kitűzött távot, még ronthatunk is egészségi helyzetünkön!

Úszás

Kímélő sport, amely az egész testet jól átmozgatja, erősíti az izmokat, miközben a lábak tényleg nincsenek kitéve terhelésnek.

Aquafitness

Maradjunk a vízben, de adjunk hozzá egy kis extrát! A vízben való testmozgás igen népszerű, hiszen a víz felhajtóereje miatt könnyebbnek érezzük a tornagyakorlatokat.

Tánc

Amellett, hogy az egyik legkellemesebb mozgásforma, a tánc szép és helyes tartást ad, jobban ráirányítja figyelmünket a testünkre. Érdemes a táncórákon olyan lábbelit viselni, amely a megfelelő pontokon jól alátámasztja a lábat.

Kerékpározás

A rendszeres biciklizők tudják, milyen áldásos hatása van ennek a mozgásfajtának, azonban itt is nagyon fontos, hogy kényelmes, a lábfejet tökéletesen tartó lábbelit viseljünk, hiszen a tekerés közben a lábfej aktívan dolgozik.

Jóga, pilates, gyógytorna

Bármelyik mozgásformát is választjuk a fentiekből, a legfontosabb, hogy jó szakembert találjunk. Közös vonása ezeknek a mozgásformáknak, hogy lassabb tempóban, nyugodt körülmények között, biztonságot adó felügyelet mellett végezhetjük.

Bármilyen mozgásforma mellett is döntsünk, ügyeljünk lábaink megfelelő támogatására, válasszunk anatómiailag kialakított, komfortlábbeliket! Egy 2019 női bőr papucs remek választás lehet, a dekoratív női nappabőr klumpa műanyag csúszásmentes talppal rendelkezik, anatómiai kialakítású, puha bőr talpbetéte kivehető, így bármikor tisztítható és cserélhető.

2019.09.20.

Vissza